Vakantie paarden-doeboek: als het regent en de manege dicht is…

Als de manege in de zomer dicht is en de paarden ook van hun vakantie genieten kan de verveling onder ponymeisjes en -jongens weleens toeslaan. En als het weer in Nederland dan ook nog tegenzit en je door regen binnen zit mis je toch ‘iets met paarden’. Dan is een doeboek een uitkomst. Natuurlijk moet die dan wel over paarden gaan. Deze twee boeken geven uren doe- en leesplezier. Het ene boek is echt voor creatievelingen, het andere is meer een kleurrijk lees en doeboek. Of koop ze allebei: voor nog geen 10 euro tezamen hoef je het ook niet te laten.

Paarden en pony doe boekPaarden en pony doe boek

Het ‘Paarden en pony doe boek’ is een echt plak- en tekenboek. Het heeft veel ruimte voor het inplakken van je paardenfoto’s, stickers en mooie paardenplaatjes. Er zijn ook opdrachten zoals een paardenpaspoort waar je je lievelingspaarden en -ponies invult. Een mooi doe-ding is het uitknippen van de letters van ‘paard’ of ‘pony’ die je dan weer op je eigen manier in het boek plakt. Het boek heeft zelf ook pagina’s met afbeeldingen van rozetten en bekers en teksten als ‘topper’ en ‘lief’, om uitgeknipt met al je plaatjes tot een paardencollage te maken. Natuurlijk kun je met kleurpotloden en stiften de pagina’s nog mooier maken. Zo maak je een heel persoonlijk paardenboek.

paardenafbeeldingen uitknippen en opplakkenVoor de ouders: dit paarden doeboek nodigt je kind uit tot creatief bezig zijn met letters en afbeeldingen. Het is geschikt voor kinderen van 4 tot 12 jaar en bevat 32 pagina’s. Het heeft met de getekende layout en matig kleurgebruik een wat ouderwetse ‘old-skool’ uitstraling, maar nodigt daardoor juist wel uit tot zelf lekker kleuren en plakken.

 

Koop het Paarden en pony doe boek:

 

Het grote paarden doeboek Het grote paarden doeboek

Een mooi kleurrijk paarden doeboek, dat is ‘Het grote paarden doeboek‘. Het is qua inhoud gevarieerder dan het ‘Paarden en pony doe boek’. Er zijn puzzels om te maken, raadsels om op te lossen en allerlei andere opdrachten.

Ook kun je lezen over paardenverzorging, over soorten paarden en bevat het ook een lang stripverhaal van Bibi en Tina, ja die van TV en van de bioscoopfilm. En Olympisch kampioene Anky van Grunsven geeft handige paardentips.

Het grote paarden doeboek - rebus

Voor de ouders: dit boek met wel 52 pagina’s is heel gevarieerd. Ook een kind dat wat minder creatief is vindt er veel leuks in. De inhoud neemt je kind net wat meer bij de hand om te lezen. Echt creatief zijn met knippen en plakken, dat is er in dit boek net wat minder bij dan bij het andere genoemde boek. Maker is Just4Kids, die ook Freeks dieren doeboek en het Grote Sinterklaas doeboek uitbrengt.

Koop Het grote paarden doeboek:

 

Tip:

Combineer je aanschaf van je doeboek bij Bol.com met je andere Bol.com bestellingen. Dat scheelt al gauw de verzendkosten.

reacties

Wat vind jij?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.