Nieuw jaar met nieuwe paardenplannen

Wat brengt het nieuwe jaar?

Fem blikt het nieuwe jaar in

Noem het goede voornemens, of nieuwjaar-paardenplannen. De kerstperiode heeft me best wel wat gebracht. Even wat minder ‘moeten’ van mezelf,  de gebruikelijke Kerst en Oud&Nieuw gezelligheden, en lekker wegdromen bij een spannend boek geeft nieuwe energie. Dan kunnen spontaan nieuwe plannen en acties oppoppen in mijn brein.

Had jij dat ook?

 

 

 

Starten met Parelli en Natural Horsemanship

Parelli Horsemanship

Parelli Horsemanship

Alweer een jaar of twee terug begon ik me te verdiepen in Parelli, een van de Natural Horsemanship stromingen, waarmee eerder ook paardengedragsdeskundigen als Emiel Voest, Monty Roberts en Klaus Hempfling bekend werden. Ieder dan weer op zijn eigen manier.

“Parelli is een trainingsprogramma ontwikkeld voor mensen, gebaseerd op de studie naar paardengedrag en horsemanship, door Pat Parelli uit Amerika. De basis ligt bij de onderlinge communicatie tussen paarden in de natuur, het begrijpen en het toepassen ervan.” aldus de site van de Nederlandse Parelli afdeling.

101 Horsemanship Oefeningen boek

101 Horsemanship Oefeningen boek

Lid geworden van de Amerikaanse Parelli-club kreeg ik toegang tot het vele enorm boeiende video-materiaal. Toch had ik moeite met het in praktijk brengen van de oefeningen. Ik stuntelde met de carrot stick en het touwhalster, en Fem stond zich ondertussen te vervelen ‘Zeg baas, komt er nog wat van?’. Enerzijds dacht ik aan lessen nemen, maar eigenlijk wilde ik juist de start zelf maken, echter zoals vaak is het begin het lastigste. Daarna kwam het er niet meer van.

Als nog altijd niet-actief lid van de club begon het tijdens de afgelopen feestdagen toch te kriebelen. Ik mis gewoon goed schriftelijk materiaal om mee te starten. Dus deed ik in mijn kerstvakantie eens een zoekrondje op internet en vond en bestelde eindelijk een volgens de recenties geschikt boek: 101 Horsemanship Oefeningen. Mijn plan is om daarmee een nieuwe start te maken met horse(wo)manship, met de video’s van Parelli als aanvullend materiaal.

Momenteel even in herdruk tot 15 februari 2016, reserveren mogelijk:

Inzage in boek 101 Horsemanship Oefeningen

Update: inmiddels heb ik het boek al binnen en de oefeningen blijken duidelijk beschreven met heldere illustraties. Op het eerste oog herken ik veel van de oefeningen van Parelli. Geïnspireerd door de afbeeldingen heb ik de oefeningen weer opgepakt en ik kreeg ook nog reactie van Fem. Tja de paardentaal: bij hun bekend maar wij moeten het nog leren!

 

 

Creatieve paardenartikelen op HorsyStuff

Creatief met HorsyStuff blog (bron: meredithcom)

(bron: Meredith.com)

Zoals gezegd is zo’n mini time-out goed voor je hoofd. Toen ik een jaar geleden startte met mijn website HorsyStuff had ik meer plannen dan enkel bloggen over paardensportartikelen. Regelmatig zag ik paardenliefhebbers zelf creatief zijn en handige of leuke maaksels aanbieden. Ik wilde van HorsyStuff ook een plek maken voor dit soort creaties. Niet iedereen wil immers een eigen website of webwinkel opzetten.

Dit in mijn hoofd weggezakte plan popte de afgelopen weken weer op. Daarom het plan opgevat om de komende weken de site geschikt te maken en leuke aanbieders te zoeken. Ken je iemand die creatief is op paardengebied en een plekje op het internet zoekt, laat het me dan weten!

Een nieuw paard rijden

Onbekend paard (bron: http://www.muurstickerexpress.nl/Dieren-muurstickers/Dieren-Paarden-muursticker)

Wie wordt het?

Met twee paarden aan huis is er altijd wat te doen. Femke rijden of beweging geven, voeren, voer en stro bestellen, de bak eggen, wat timmeren, grasmaaien en nog veel meer. Maar ik mis het echte serieuze dressuurrijden met Fem. De laatste tijd denk ik steeds vaker aan het rijden van een extra paard. De komende tijd ga ik eens bedenken of dat op reguliere basis in mijn schema past.

 

 

Wat zijn jouw nieuwe paardenplannen voor het komende jaar?

 

reacties

Wat vind jij?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.