Paarden-cupcake en blingbling op Jumping Amsterdam

Genoeg te zien op Jumping Amsterdam, het jaarlijkse internationale paardenevent. In mijn kersverse rol van HorsyStuff blogger neusde ik rond over de vele stands met paardenartikelen. Wel eens van een paarden-cupcake gehoord? Of zowat verblind geworden van een wand vol blingbling? Het kan allemaal op zo’n evenement waar je toch altijd weer even heenmoet. Sportpaarden in dressuur en springen, spannende barrages en strodorp met stands.

Heacado cupcake paardPaarden-cupcake als medicijnvermommer

Een opvallende stand was die van Heacado ofwel Healthy cats and dogs, en nu ook ‘horses’. Met kleurige vrolijke afbeeldingen van paard, kat en hond en … cupcakes.

Ja echt: paarden-cupcakes. Een ‘smakelijk en verantwoord beloningskoekje’ luidt de omschrijving van de mini cupcake van zo’n 5 cm breed. Minder dan 5 calorieën per muffin en zonder suiker en geur-, kleur- en smaakstoffen. Kritische consument en paardenliefhebber die we zijn, vragen we ons direct af: wat zit er dan wel in? Da’s volgens de -professioneel ogende- website: granen, eieren, olie, kruiden en 73-DR-001 (een conserveringsmiddel).

paarden cupcake

Een leuk gesprekje met een van de mensen van deze ‘Hapslik’ cupcakes (die zelf ook een cakeje verorberde: prima te eten!) levert nog wat extra informatie op: naast een gezond snoepje is het ook een medicijnvermommer. De wat plakkerige cupcake heeft bovenin een kleine opening waar pil, poeder of pasta in kan. De plakkerige substantie zorgt ervoor dat een medicijn niet uit de muffin valt, ook als die niet direct helemaal wordt verorberd. Maar voor de zekerheid voer je eerst een cupcake zonder medicijn; voordat je paard de smaak en geur als lekker ervaart, kan hij even van zijn apropos zijn wegens de onbekende substantie. Ik vraag me af wat mijn kieskeurige merrie van zo’n cupcake zou vinden, met haar glucosamine erin verstopt? Wordt vervolgd…

Update: Inmiddels zijn de Hapslik cupcakes van Heacado niet meer verkrijgbaar. Mijn kieskeurige merrie zei: ‘eet jij die zelf maar’. Alternatief om medicijnen te geven is het voeren door wat appelmoes of slobber.

wand vol blingbling frontriemenBlingbling

Glimmende accessoires hebben ook in de paardensport al jaren terug hun intrede gedaan. Blingbling voor aan je hoofdstel, halster en zadeldekje verkoopt als zoete broodjes. Zelfs swarovski-kristallen worden gebruikt; hoeveel rijbakken zullen niet wat van die glimmende steentjes onder het zand verbergen?

Op een evenement als ‘de Jumping’, zoals we het als een oude bekende liefkozend noemen, is het niveau van de stands de laatste jaren behoorlijk opgesmukt. De stands van bekende paardenwinkels vind je er nauwelijks meer, en zelfs de Febo heeft plaatsgemaakt voor Van Dobbe.

Paarden-blingbling was er veelvuldig, op deze wand vol frontriemen. Kies de glimmertjes die bij jouw paard passen!

Kies jouw favoriete versie in de blog over frontriemen.

reacties

Wat vind jij?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.