Trailer oplaadhulp: makkelijker je paard laden

traileroplaadhulp om zelf je paard makkelijk te laden in de trailer

Traileroplaadhulp in actie

Niet elk paard loopt zomaar de trailer in. Bij sommige duurt het uren, of ze zeggen ‘Ga er zelf maar in, ik doe het niet, nooit’. En ineens is daar de Trailer Oplaadhulp: dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Nee, geen wondermiddel waarmee een paard met panische angst als bij toverslag mak in dat kleine hokje stapt. Wel een handig hulpje om net dat aanmoedigende zetje op die juiste plek te geven, bij z’n achterhand.

Wie kent het niet, dat gemodder met je paard om de trailer in te gaan. Sommige paardeneigenaren lopen er elke keer tegenaan, anderen af en toe. En het komt nooit uit: op weg naar les of erger nog: richting wedstrijdterrein. En als je dan ook nog in je eentje bent -of met iemand die niet kan of durft te helpen- dan kan het laden weleens erg spannend worden. Aan de voorkant wil je je paard de trailer in leiden, en aan de achterkant wil je dat duwtje geven ‘toe maar’. En waar een paard lang en smal is, is een mens relatief hoog en niet breed en kan je nou eenmaal niet aan beide kanten van je paard tegelijk zijn.

traileroplaadhulp om zelf je paard makkelijk te laden in de trailer

AWA Trailer Oplaadhulp

De trailerhulp is een handig middel om bij je te hebben. En voor de prijs hoef je het niet te laten. In feite is de laadhulp niets anders dan een longeerlijn met een dwarsstukje waardoor hij niet omlaag glijdt. Ik zou hem gebruiken als het paard vaak aarzelt met laden. Maar ook als een paard echt onrustig wordt met laden kan het goed dienst doen, je zou dat moment met deze hulp zelfs kunnen voorkomen.

Ook Bol.com verkoopt een traileroplaadhulp, die van QHP. Hetzelfde concept maar ietsje duurder, echter als je toch al een Bol bestelling doet gaat hij in een keer mee:

Hoe gaat het laden van jouw paard in de trailer?

En gebruik je trucs of handigheidjes? Laat een berichtje achter :-).

 

reacties

Wat vind jij?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.