Koele rijbroek voor een klein prijsje: Decathlon Fouganza

fijne en goedkope zomerrijbroek van Decathlon FouganzaPaardrijden in de warmte: je ontkomt er niet aan. Broeierige uurtjes op een warm paard of buitenklussen in de stekende zon horen bij de zomer. Maar met een zomerrijbroek houd je het koeler. Een rijbroek die zelfs na enkele jaren niet gaat lubberen vond ik in de Decathlon Fouganza rijbroek. En voor een hele fijne lage prijs nog wel!

Kritisch als ik ben liep ik jarenlang ook ’s zomers in een gewone rijbroek die daar niet voor geschikt was. De -veelal katoenen- lubberende zomerrijbroeken die ik om me heen zag vond ik echt vreselijk. Hoewel uiterlijk te paard niet mijn nr. 1 prioriteit is, hield ik het liever te warm dan voor zo’n gelubberde vaal geworden broek te gaan. Totdat de grijze ruitjes van een zomerrijbroek bij de Decathlon me gewoon dwongen om die broek te passen. Toch nog wat sceptisch mocht deze Decathlon Fouganza -95% katoen- mee naar huis voor de mooie prijs van slechts € 25.

De broek bleek fijn te zitten en koel op broeierige zomerdagen op en om de paarden. En nu gaat de broek alweer de vierde zomer in! Geen gelubber en nee, ik ben niet dikker geworden. Vorig jaar besloot ik zelfs om een tweede zelfde broek te halen. Hetgeen een goed plan bleek want nu is deze broek er niet meer. Wel heeft Decathlon nog altijd de Fouganza rijbroek collectie te koop en zitten er nog steeds zomerse uitvoeringen bij. Ik kocht daarna de Fouganza Bicolor, een fijne vervanging met bovendien aan de enkel geen klittenband meer, maar de inmiddels populaire elastieken pijp. De kwaliteit van de Decathlon Fouganza bevalt me goed. Ik merk dat ik hem bijna het hele jaar rond draag, enkel in de winter draag ik een oude ribrijbroek. Volgende winter maar eens een winterrijbroek bij de Decathlon scoren. Met weer zo’n fijn prijsje :-).

reacties

Wat vind jij?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.