Trainingslogboek: schema’s, doelen en vooruitgang

inspiratieboek logboek voor training en wedstrijdBen jij een ruiter die vooruitgang wil boeken in de training en op wedstrijden? Met een logboek houd je je vorderingen en prestaties in het vizier. Deze ziet er handig uit: het Paard & Lifestyle Inspiratieboek, met invulschema’s en leesvoer. Hoe motiverend is het om een stijgende lijn te zien, of de oorzaak van een dipje te noteren en met goede moed weer verder te gaan.

Een logboek met de naam Inspiratieboek? Klopt, want dit logboek biedt meer dan invulpagina’s die jouw actie vragen. Door het hele boek heen vind je verhalen, quotes en tips om je -de naam zegt het al- inspiratie te geven. Net zoals een paardenevenement je kriebels geeft om thuis weer lekker aan de gang te gaan met je paard! Paardendeskundigen die hun steentje bijdroegen aan het boek zijn o.a. Carolien Munsters, gepromoveerd in de sportfysiologie van het paard, Grand Prix-jurylid Marlon van Wissen enĀ zadelspecialist Hans de Haas. Door de ringband is dit kleurrijke boekje makkelijk opengeklapt in te vullen, ook op onhandigere locaties zoals op stal.

Maar het Inspiratieboek blijft een doeboek. Je gaat actief aan de slag met het invullen van:

trainingsschema in Inspiratieboek

plan je training in de trainingsschema’s

Trainingsschema’s, doelen en trainingslogboek

In de trainingsschema’s vul je per week je trainingen in: wat train je met name, waar leg je de nadruk op en hoe intensief train je dat? De weekschema’s zijn ook een mooie stok achter de deur bij een motivatiedip door slecht weer, ziekte of drukte.

Onderdeel Doelen biedt allereerst handige tips over doelen stellen: maak ze meetbaar, uitdagend en realiseer je dat JIJ degene bent die alle invloed heeft. Daarna ga je zelf je doelen opstellen zodat je die niet drie weken later alweer vergeten bent “Wat was mijn doel ook alweer?”.

trainingslogboek

hoe ging je training? trainingslogboek

Het trainingslogboek biedt een hele pagina per training: doel, inhoud training, focus en ontspanning, fitheid en tot slot aandachtspunten voor de volgende training. Die laatste is mooi: zo borduur je voort van de ene naar de volgende training. De vraag duikt op: ga je nou voor elke keer dat je op je paard zit zo’n logpagina invullen? Dat kost dan best weer veel tijd, die een paardeneigenaar toch al chronisch ontbreekt… Je kan je beperken tot een verslagje van je les, en de dagen dat je gericht op je les en gefocussed op je doelen traint richting volgende les en/of wedstrijd. De dagen dat je lichter traint of enkel beweging geeft laat je dan achterwege. Zo blijft je logboek wat beknopter en overzichtelijker.

Wedstrijdschema’s en -logboek

Daar doen velen het toch voor: wedstrijden rijden, je prestaties meten met anderen en liefst (toch?) met een winstpuntje rijker thuiskomen. Naast een fijne dag met je paard en het gevoel dat het lekker ging zijn ook de punten toch wel enorm motiverend. Ook je wedstrijdprestaties houd je bij in het onderdeel Wedstrijden: nuttig zijn ook de vakjes voorbereiding, losrijden en focus-lichtheid-ontspanning. Juist die dingen die je misschien vergeet na de prijsuitreiking…

tabbladen in het Inspiratieboek

handige tabbladen

Management en hulpmiddelen

Zonder goed management kun je nog zo mooie doelen stellen, maar als je op je wedstrijddag bedenkt dat je paard hard aan nieuwe schoenen, dus aan een bezoek van de hoefsmid toe is, ben je niet goed bezig. Erger nog: als je erachter komt dat je entingen niet op orde zijn dan kun je je de rit naar het wedstrijdterrein wel besparen.

Management dus: bijhouden wat er wanneer gebeurt en ingepland moet worden: bestellen van je voer, hooi en stro, de hoefsmid, veearts en tandarts. Achter het tabje Management noteer je ook gezondheidsprobleempjes en aanpak: wat kreeg je paard aan medicijnen en voorschriften en hoe werd je paard weer beter? Fijn omdat achteraf nog terug te kunnen lezen, want koliekaanvallen en kreupelheden vergeten we maar liefst gauw weer, hoewel het achteraf nuttige informatie kan zijn. Immers: bouw je niet te snel weer op na een gezondheidsissue?

Alsof het nog niet genoeg is biedt dit onderdeel ook nog een houdingscheck, hulpenkaart, teugeldrukmeting en info over de flexchair.

Bestel hier het Inspiratieboek

Bestel het Inspiratieboek

Het Inspiratieboek is een mooie combinatie van inspirerende informatie en je eigen invulbare logboek. Voor 24,95 een leuk kado voor de ruiter of amazone met wat ambities, voor de feestdagen of verjaardag.

reacties

Wat vind jij?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.