Creatief ontspannen: paardenkleurboek voor volwassenen

paarden kleurboek volwassenenHeb jij je kleurpotloden of stiften ook weer tevoorschijn gehaald? Want kleurboeken voor volwassenen zijn een enorme hype. En geen wonder. In ons stressvolle wereldje is ontspannen niet zo makkelijk, maar wel noodzakelijk. Eén ding doen, concentreren, creatief zijn, het komt allemaal samen in kleuren in een kleurboek. En als paardenmens is dan een paardenkleurboek fijn!

Anti-stress, concentratie en één ding doen

Overprikkeld door social media en duizend-en-een mogelijkheden met bijbehorende keuze(stress) is een ding tegelijk doen een bijna-utopie. Met kleuren in een kleurboek moet je je wel concentreren. Welke kleuren kies je, welke combinaties en wat zou het resultaat worden? Als kind kon je jezelf er helemaal in verliezen. En creatief bezig zijn met je handen is gewoon lekker, na alles wat je met je hoofd doet met je tablet, computer en smartphone. En het is weer helemaal hip. Ehm vet dus :-).

Het Horse Coloring Book for Adults bevat 40 pagina’s. De ontwerpen zijn gemaakt door verschillende designers en is daarmee afwisselend van inhoud. Bovendien bevat het zowel makkelijke als complexe kleurplaten. Leuk afwisselend dus!


Het paardenkleurboek The Amazing World of Horses bevat 42 pagina’s paarden, verfraaid met bijzondere patronen. Daarmee kun je nog expressiever kleuren.

Omdat wij paardenliefhebbers een zwak hebben voor àlle dieren, is dit Dierenrijk kleurboek ook een aanrader. Vlinders, vogels, wilde dieren, planten, van alles wat. En de maker Millie Marotta geeft ook nog aanwijzingen en suggesties. De bladen zijn mooi dik maar wel wat glad, daarmee is het vooral geschikt voor potloden, hoewel sommige gebruikers toch ook melden dat stiften ook goed werken. Even uitproberen dus.

Potloden, stiften, puntenslijper

Geef je een kleurboek als kado -en dat kan ook aan jezelf natuurlijk- dan is het leuk om er een creatief setje van te maken met potloden en/of stiften. Vergeet dan ook de puntenslijper niet. Bestel je bij Bol dan gaat dat in één moeite door.

Kleurpotloden van Bruynzeel, die moeten goed zijn. Het merk potloden waar je in je kindertijd al mee tekende en kleurde! Oude tijden herleven… Zo’n fijne doos met veel tinten:

Of bekijk alle kleurpotlodensets voor volwassenen.
 

Met stiften gaat het kleuren wat sneller. Ik tracteerde mezelf op een grote set Stabilo stiften. Ook lekker veel tinten!

 

Bij kleurpotloden hoort een puntenslijper. Handig in opvallend oranje, maar ook in andere kleuren (en ook in linkshandige versie). Dan grijp je niet gauw mis.

reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door MonsterInsights