Trailer oplaadhulp: makkelijker je paard laden

traileroplaadhulp om zelf je paard makkelijk te laden in de trailer
Zo werkt de traileroplaadhulp

Niet elk paard loopt zomaar de trailer in. Bij sommige duurt het uren, of ze zeggen ‘Ga er zelf maar in, ik doe het niet, nooit’. En ineens is daar de trailer oplaadhulp: dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Nee, geen wondermiddel waarmee een paard met panische angst als bij toverslag mak in dat kleine hokje stapt. Wel een handig hulpje om net dat aanmoedigende zetje op die juiste plek te geven, bij z’n achterhand.


Geen inwerking aan het hoofd

Er is waarschijnlijk een type trailerhulp in de handel geweest die ook een ijzeren beugel om de neus had waarmee hij verwondingen zou kunnen aanbrengen in het gebruik.
De trailerhulp die ik in deze blog beschrijf en het artikel waarnaar ik verwijs werkt in op de achterhand en NIET op het hoofd, hij bevat ook geen delen die om het hoofd gaan.


trailer oplaadhulp schets ej

Wie kent het niet, dat gemodder met je paard om de trailer in te gaan. Sommige paardeneigenaren lopen er elke keer tegenaan, anderen af en toe. En het komt nooit uit: op weg naar je training of erger nog: richting wedstrijdterrein. En als je dan ook nog in je eentje bent -of met iemand die niet kan of durft te helpen- dan kan het laden weleens erg spannend worden. Aan de voorkant wil je je paard de trailer in leiden, en aan de achterkant wil je dat duwtje geven ’toe maar’. En waar een paard lang en smal is, is een mens relatief hoog en niet breed en kan je nou eenmaal niet aan beide kanten van je paard tegelijk zijn.

Reviews:
“Ik heb hem ook gebruikt. Paard wilde de trailer niet meer in na vele kliniek bezoeken en ik wilde niet teveel aan zijn hoofd trekken. Heb de band om gedaan , en wat fijn is is dat je alleen kan laden ,je handen doe je in de lussen en je trekt ­čśÇ Het heeft ruim een uur gekost maar hij ging erin en nu is hij er door…. Hij laad weer makkelijk. Ik vind het een handig ding :-).”
“Mijn paard gaat er nu weer in na 1x met de trailerlaadhulp.”
Bron: Bokt.nl topic ‘Trailer oplaadhulp’

Oplaadhulp geeft het zetje

De trailer oplaadhulp is o.a. verkrijgbaar bij Epplejeck en  is een handig middel om bij je te hebben. En voor de prijs van rond de 15 euro hoef je het niet te laten. In feite is de laadhulp niets anders dan een longeerlijn met een dwarsstukje waardoor hij niet omlaag glijdt. Ik zou hem gebruiken als het paard vaak aarzelt met laden. Maar ook als een paard echt onrustig wordt met laden kan het goed dienst doen, je zou dat moment met deze hulp zelfs kunnen voorkomen.

Hulpmiddel: gebruik op de juiste manier

Deze trailerhulp is en blijft een hulpmiddel. Voor alle hulpmiddelen geldt dat je ze op de juiste manier dient te gebruiken. Lees daarom eerst de gebruiksaanwijzing voordat je hem op je paard legt. Ook een keer thuis oefenen in het gebruik zonder trailer in de buurt is verstandig.

Hoe gaat het laden van jouw paard in de trailer?

En, gebruik jij trucs of handigheidjes om je paard te laden? Laat een berichtje achter :-).

reacties

´╗┐Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door MonsterInsights