Paard-opoly: speel het paarden monopoly

Paard-opoly, monopoly voor liefhebbers van paardenHet Monopoly bordspel, wie kent het niet? Het wereldberoemde spel waarin je rijk en beroemd probeert te worden door straten te kopen en niet in de gevangenis te belanden. Voor paardenliefhebbers is er nu Paard-opoly: de paardenversie waar je een stal of paard huurt en strobalen koopt, en ook nog paardenweetjes opdoet.

In de wereld van de gezelschapsspellen is er een overvloed aan aanbod, de een nog ingewikkelder dan de ander. Zo’n spel als Paard-opoly als variatie op een bekend spel is eigenlijk heel prettig. Je hoeft geen nieuwe spelregels te leren en het thema is toch anders en nieuw!

In dit spel vertrek je via ‘Vort’ in plaats van ‘Start’, speel je met zadels als pionnen en huur je stallen. Ook opvallend zijn de eigendomsbewijzen met boeiende weetjes over elk paard, zoals ‘de Shetland pony is een van de sterkste paarden ter wereld’ of ‘het Friese paard was op 3 hengsten na bijna uitgestorven’. Deze wetenswaardigheden maken het ook een leuk spel voor het paardfanatieke kind om met ouders of paardenleken te spelen, die al spelend een kijkje krijgen in de interessewereld van een kind.

Heb je vooral herinneringen aan Monopoly als dat spel waar geen einde aan kwam? Ook daar is aan gedacht: deze paardenversie is ook in verkorte versie te spelen. Da’s fijn als je ook nog aan iets anders ontspannends toe wilt komen. Paard-opoly speel je met 2 tot 6 spelers, vanaf 8 jaar.

Katten, honden, of boerenfan? Ga dan voor de Kat-opoly, Boer-opoly of Hond-opoly :

reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door MonsterInsights