Frontriem in the picture: pimp je paard

De frontriem: een van de paardensportartikelen die je makkelijk wisselt om je paard snel een hele andere look te geven. Was ooit de frontriem niets meer dan een riempje om je hoofdstel goed op z’n plaats te houden, nu is dit onderdeel vaak een echte eyecatcher voor je paard. Eigenlijk een leuke manier om voor niet al te veel geld te variëren in het uiterlijk van je paard. Weer eens iets anders dan een nieuw dekje en ook leuk als verjaardagskado. Het enorme assortiment frontriemen maakt het nog moeilijk kiezen: ga je voor de wave, de v-vorm, de druppel of een mooie rechte versierde frontriem?

Wave frontriem

wave frontriem bij Edward GalEen frontriem in wave-vorm is een veelgeziene vorm. Kijk op een wedstrijd rond en je ziet ze voorbijkomen. Liep een frontriem ooit recht van oor tot oor, de wave -de naam zegt het al- is een soort omlaaghangend golfje. De wave geeft het paardenhoofd een sierlijkere uitdrukking, maar past -in mijn ogen- minder bij een wat groffer hoofd: daar kan hij een wat sombere uitstraling geven. Er zijn waves die nauwelijks ‘hangen’ tot die met een enorme golf, en van alles ertussenin.

De wave frontriem is er in allerlei variaties: met gekleurde steentjes, metalen steentjes, of kristallen/strass steentjes in 1 of 2 rijen voor het al jaren populaire bling-bling effect. Ook een opvallende is de gesplitste wave.

frontriem ketting wave

V-vorm

frontriem v-vorm bij dressuurpaardDe frontriem in v-vorm lijkt veel op de wave, maar heeft een scherp puntje in het midden van de riem. Ook deze vorm is er in enkele of gedeelde versie, en ook weer vaak versierd met glimmertjes. Wat opvallender nog zijn V’s waar je enkel de steentjes ziet, niet het leer. Het is maar net hoeveel glim je wilt!

Kettinkje

Een mooie frontriem voor een fijn paardenhoofd, zoals een Arabier of KWPN met flink wat volbloed vind ik het kettinkje. Toch worden die niet veel meer verkocht. Deze frontriem heeft als nadeel dat hij gauw tegen voorhoofd slaat bij flinke bewegingen zoals springen of galop.

frontriem strass steentjes kleur

frontriem Sissi zwart-grijsRechte versierde frontriem

Mooi, versierd maar niet té opvallend is de rechte versierde frontriem. Ook hierin is veel keus: strass, parels, combinaties, gekleurde steentjes.

Dit is een frontriem voor in principe elk paard, omdat deze geen invloed heeft op de vorm van het paardenhoofd. Wel verfraait hij het hoofd.

Druppelvorm

Een leuke variatie op de wave, eigenlijk een combinatie met de V-vorm is de druppel. In het puntje van de druppel zit vaak een steentje. De druppelvorm is er ook als doorlopende lijn (zie foto). Ook weer een sierlijke frontriem, die wat ook bij wat zwaardere hoofden mooi past. Het assortiment is wat minder uitgebreid in deze variatie.

Waar koop je je nieuwe frontriem?

Bekende paardensportwinkel Epplejeck heeft een flink assortiment frontriemen. Maar ook via Bol.com vind je veel frontriemen, ook van onbekendere winkels, en soms ook modellen die in de winkels al niet meer verkocht worden. Samen met versierde laarzenclips en versierde sporenriempjes stel jij je eigen outfit samen.

frontriem strass zwart wit

reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door MonsterInsights