Reflectie: laat je paard zien in het donker

Veiligheid voor alles, voor zowel je paard als jezelf. Met paardenspullen met reflectie laat je je zien nu de avonden weer langer worden en donkere ritjes een feit worden. Want als je overdag werkt en ’s avonds niet kiest voor de overvolle rijbak, dan ga je gewoon stoer het donker in.

Ben jij je weleens in het donker in je auto helemaal rot geschrokken van een paard wat plotseling opdoemde? Ik wel, en dan weet je hoe onzichtbaar paard èn eigenaar in het donker kunnen zijn, zelfs bij wat straatverlichting. Gelukkig is er een groot assortiment aan reflectie-paardenspul te koop, waaronder een paar van mijn favorieten.

Hoofdstelset

reflectie-hoofdstelset
Reflex hoofdstelset

Ik had al heel wat jaren donkere ritjes en wandelingen achter de rug, toen ik me pas realiseerde dat we dankzij al het reflectiespul weliswaar vanaf de zijkant opvielen, maar vanaf de voorkant slecht zichtbaar waren.

Toevallig had mijn stalgenoot een reflectie hoofdstelset gekocht en omdat die zelfs uit drie strips bestaat, gaf ze me er eentje. Precies wat ik zocht: een neusriem- of frontriem-lang stuk reflectiestof met over de hele lengte handig klittenband.

reflex staartband reflectie
 

Staart

Aan de achterkant wil je paard net zo goed gezien worden. Daar heb ik zelf deze voor: de Reflectie staartband. Simpelweg een stuk elastiek met een brede reflectieband erop en eraan hangend. Een handig ding dat veel zichtbaarheid geeft.

Reflectie bandageset / reflective wraps

reflex bandagesetOmdat bewegende dingen meer opvallen vind ik het fijn om ook de paardenbenen te laten reflecteren. Dat kan heel fijn met  reflective wraps. Zo’n reflectielap past meestal ook nog om een peesbeschermer. Echt fijne dingen en lekker opvallend!

Veiligheidslamp

Om zelf ook gezien te worden dos je jezelf vervolgens nog uit met een veiligheidslampje. ‘Vroegah’ had je dan van die fietslampjes die weinig paardengeweld konden hebben… niet handig, want rond je paard hebben spullen nou eenmaal heel wat te lijden.

Daarom vind ik een lamp fijn, zoals deze:

Met licht aan twee kanten ben je goed zichtbaar. Eentje kan, maar met 2 val je nog meer op.

reflectie uitrijdeken
Reflectie uitrijdeken

Reflectie uitrijdeken of wandeldeken

Voor koude of regenachtige dagen is ook een deken fijn. Ze zijn er in twee modellen: de reflectie uitrijdeken en de reflectie deken zonder zadeluitsparing. De uitrijdeken is er met open of dichte borst. En dan kan je ook nog kiezen uit fleece, polyester ongevoerd, polyester gevoerd en al dan niet waterdicht -niet alle polyester reflectiedekens zijn dat-.

De reflectie uitrijdeken is blijkbaar de meest verkochte. Mijn fleece reflectiedeken kwam ooit gratis bij een grote bestelling, een fijn ding! Maar een dunne reflectiedeken om mee te wandelen vond ik nooit. Daarom vermaakte ik zelf mijn uitrijdeken met aanplakbare opvulstukken voor zadeluitsparing en borst tot een reflectie-wandeldeken.

Reflectiemateriaal kopen: check het aanbod

Ik merkte in de loop van de tijd dat er veel verschillende reflectieproducten voor paard en ruiter verkrijgbaar zijn. Bovendien wisselt het aanbod.

Check daarom de grotere ketens even als je wat wilt gaan kopen:

Wat zijn jouw favoriete reflectiespullen om zichtbaar te zijn met je paard in het donker?
Laat het weten in een reactie!

reacties

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door MonsterInsights