Zadelsieraad: subtiele of uitbundige bling aan je zadel

Een zadelsieraad is een smalle rand steentjes als versiering op de lepel van je zadel. Verkrijgbaar van opvallend geglitter tot subtiele versiering, en zo voor elk type ruiter wat wils. En met de verschillende verkrijgbare kleuren en uitvoeringen rijden we zodirect niet allemaal met hetzelfde rond!

Veel steentjes voor een mooi prijsje

Met een zadelsieraad versier je je zadel van je paard.Ik ben dus niet zo van het uitbundige geglitter. Met paarden aan huis, stampend door weer en wind ben je al blij als zowel jij als alles uiteindelijk weer schoon en opgeruimd is. De swarovski-stenen op leren band zadelsieraden waar je zo’n 100 euro voor neerlegt zijn mij een kleine brug te ver. Prachtig hoor, dat wel.

Dan vind ik de zadelsieraden van QHP een mooi alternatief. Geen in leer gestoken steentjes, maar een band, volledig bedekt met steentjes. Eigenlijk meer steentjes voor minder geld :-), zo’n 15 euro.

Hoe bevestig je het zadelsieraad

De versierde band heeft aan beide zijden verstelbare elastische lussen, die je om de onderste zweetbladen van je zadel schuift. De sieraden zijn er vaak in maten Full en Pony.

Collectie kleuren en vormen

De keuze is best uitgebreid en gevarieerd. Je kan kiezen van ‘netjes’ helderkleurige steentjes tot aan een of meerdere kleuren steentjes op een band. Ook in de steentjes heb je keuze uit verschillende vormen: zoals ruitvorm, rechthoekig en rond.

Stel zelf je set samen

Nog leuker is dat er van verschillende versies zadelsieraden ook complete sets zijn.

Collectie Lupine QHP Zoals de versierde laarzenclips en de versierde sporenriempjes waar ik al eerder over blogde. Maar ook zijn er:

  • beugelriemen
  • beugelriemhoesjes
  • frontriemen
  • halsters
  • ceintuurs

En dat alles als bij elkaar matchende versierde artikelen. En omdat ze ook los verkrijgbaar zijn kies je precies dat wat je wilt versieren, en vormt al je versiering met hetzelfde uiterlijk een mooie eenheid op je paard.

Wil je zo’n set? Kies dan eerst je favoriete zadelsieraad, bijvoorbeeld bij De Kroo, die heeft veel soorten. Daarna even zoeken (zoekbalk bovenin) op de naam, en je vindt alle artikelen uit de gekozen serie. Zoals de uitgebreide Lupine collectie. Het ene soort zadelsieraad heeft meer bijpassende artikelen dan de andere, dus snuffel even rond.

Mijn voorkeur? Als echte blauw-fan kies ik de Brittany met de kobaltblauwe steentjes. Die vormt dan met m’n donkerblauwe rijjas een mooie set. En dan op pad :-).

brittany zadelsieraad set

reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door MonsterInsights