Koude oren: Oorwarmers aan je cap

oorwarmers aan je cap voor warme orenDe winterkou en paardrijden: een lastige combi. En met je cap op kun je niet met een warme muts je oren bedekken, me als gevolg koude oren. Daar is iets op gevonden: losse oorwarmers die je aan de bandjes van je cap vastmaakt. Het ziet er niet eens heel gek uit, beter in ieder geval dan iets anders onder je cap proberen te frummelen, zoals zo’n losse band.

Tja, als ruiter kijk je doorgaans niet uit naar de winter. In de zomer rijd je in je t-shirtje en hoef je enkel na te denken welke je vandaag aantrekt. En voor setjesmensen: welk shirt matcht bij mijn set. Hoewel zomers natuurlijk weer zo hun nadeel hebben: in de bloedhitte rijden is noch voor jezelf, noch voor je paard een fijn vooruitzicht. Maar dan kun je nog kiezen: rijd je vroeg voordat het te heet wordt, of ben je zoals ik zo gek om om 10 uur ’s avonds nog op je paard te springen. Maar goed, daar heb je in de winter niets aan. De kou is er dan de hele dag.

Zodra het kouder wordt breken andere tijden aan voor de paardenmens: dekens op je paard (discussiepunt…), warme rijbroek opzoeken en paardenjas van zolder halen. Een muts op je hoofd om te kou te trotseren, die weer af moet als je al te verhittend stalwerk doet, ook zo irritant. Maar rijd je braaf met cap (waar zijn de tijden gebleven dat je zonder cap het bos inging…) dan blijven die verrekte oren bloot! En zoals alles wat uitsteekt koud wordt, zo ook je oren: lastige dingen om warm in te pakken.

zijkant oorwarmers aan je cap voor warme orenDaar is wat op bedacht: oorwarmers voor je cap! Doordat ze visueel één geheel vormen met je cap zien ze er niet eens zo raar uit, vind ik zelf. Als ik denk hoe ik op bosrit bij vorst met een haarband onder mijn cap reed -nee die foto zul je hier niet zien- dan word ik liever met deze dingen gezien. Ze hebben een zachte voering van imitatiebont. Met de  sterke klittenbandsluiting kan je ze eenvoudig op elke cap bevestigen. Ze worden per paar verkocht.

reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door MonsterInsights